Aanbevelingen 2019-07-09T10:06:48+00:00

Aanbevelingen

Nicole

Inspiratiewandeling

Ik vond het een heerlijke wandeling, leuke groep en leuke oefeningen. Het starten met stiltetrajecten vond ik goed, omdat ik verschillen opmerkte in de ‘state of body & mind’. De contactoefeningen vond ik waardevol, omdat het op gevoel en vertrouwen aankomt en dat zijn thema’s die voor veel mensen herkenbaar zijn en misschien ook wel confronterend: “Ik vertrouw niet op mezelf, ik vertrouw niet op de ander.”. Zelf was ik vol vertrouwen :-).

Proeven en ruiken zijn leuke testjes, naast dat het de zintuigen opent, ervaar je ook hoeveel of hoe weinig geuren je herkent in vergelijking tot anderen.

Over jouw rol als begeleider kan ik zeggen dat je het goed deed, je was duidelijk, je hebt ons goed door het gebied geleid met een leuke attentie erbij. Superhandig, nu heb ik altijd pen en papier in mijn rugzak. Een mooie ervaring en zeker een aanrader.

Kristel

Inspiratiewandeling

Ik vond het een ontzettend leuke wandeling. Ook al zijn het misschien niet voor iedereen originele oefeningen, in de natuur en met een groep krijgen ze wel een unieke dimensie. Je zintuigen worden uitgedaagd, rust en tevredenheid overvallen je en aan het einde van de wandeling verlang je naar meer. Een aanrader om deze wandeling jezelf cadeau te doen of iemand anders. Ik ga de wandeling promoten voor je.

Sven

Inspiratiewandeling

Vooraf had ik niet echt een idee wat te verwachten. Meteen vanaf het begin zet je een prettige sfeer neer, vragen staat vrij en hoewel je de bedoeling verder niet uitlegt stoort dat niet en hoeft dat ook niet echt. Zoals je aangeeft: vooral ervaren en meemaken. Met name het lopen met ‘in contact met jezelf’, maakte heel erg dat ik over dingen ging nadenken, meer dan tijdens de rest van wandeling. De andere oefeningen waren leuk, maar deden niet heel bewust iets met mij, behalve de oefening met het dansen, daar merkte ik dat ik heel erg bewust was van mijn omgeving en me niet op m’n gemak voelde. Maar dat is juist goed om daar bewust van te zijn en hier dan mee aan de slag te gaan. Het proeven/ruiken is een leuke afwisseling om de zintuigen te prikkelen naast het wandelen en de invloed van de natuur zelf. Ik vond vooral het bos erg mooi en dat alleen al gaf een soort innerlijke rust de week erna (misschien hebben stiekem de oefeningen daar ook invloed op haha). Jij als begeleider doet het prima, natuurlijke autoriteit en toch ook deels onderdeel van de groep. Ik vond het in ieder geval erg leuk en ben blij dat ik deze wandeling cadeau heb gekregen.

Maartje

Inspiratiewandeling

Allereerst vind ik je als persoon heel authentiek en open, met een positieve fijne energie en dat maakte dat ik me meteen op mijn gemak voelde bij je! Heel handig als je toch een dag alleen met iemand het bos ingaat. De praktische zaken zoals informatieverstrekking vooraf en betaalgemak vond ik erg helder. En zoals ik tijdens de wandeling al aangaf kon ik uit de teksten op je website al merken dat je iemand bent die dit werk met bevlogenheid, gevoel en volle aandacht doet en dat was irl net zo.

En dan de wandeling….: de prachtige omgeving en het fantastische weer waren natuurlijk topfactoren! Wat jouw persoonlijke toevoeging betreft kan ik zeggen dat ik het een hele fijne afwisseling en opbouw van oefeningen vond met een fijne structuur. De tijd nemen om stil te staan bij wat de oefening me bracht en het op te schrijven is echt heel waardevol om meer te kunnen vertragen en naar binnen te keren enerzijds en anderzijds ook om later terug te kunnen lezen.

Het is ook fijn te merken dat jij vertrouwd bent met de omgeving, er wat over weet te vertellen, goed georiënteerd bent en zelf ook meedoet met elke oefening en deelt wat je opmerkt, dat inspireert ook weer. Persoonlijk vond ik het prettig dat ik mijn eigen tempo kon bepalen en je achter me bleef lopen. Individueel kan dat natuurlijk maar met een groep heb ik de volgende dag gemerkt dat het een uitdaging voor mij is om niet ‘in de pas van een ander te gaan lopen’.

Wat ik ook echt een meerwaarde vond (wellicht omdat ik dit direct heb kunnen vergelijken met de groep van zondag) is dat je de verschillende stiltewandelingetjes steeds in de tijd hebt gekaderd per zintuig of andere focus. Het ‘dwingt’ je dan ook echt de focus op één ding te houden en heeft mij hierin erg geholpen niet te snel te worden afgeleid. Zondag gingen we een tijdje ons focussen op de zintuigen maar moesten we zelf de afwisseling maken, wat mij dus niet lukte omdat in no time alle zintuigen tegelijk ‘aan’ gingen… Nou eigenlijk niets dan lof voor jou!

Het enige puntje van kritiek is dan wellicht het uitlopen van het programma, maar dat had je zelf ook al geconstateerd en was voor mij persoonlijk geen probleem aangezien ik alle tijd had en het weer nog super was! Het heeft mij in elk geval geïnspireerd deze wandeling en een fijne mooie herinnering rijker!

Tjandra (47)

“Katinka is mijn vitaliteitscoach. Wij hebben samen gewerkt aan een gezonde energiebalans die voor mij werkt.
Gaandeweg zijn we dieper gewortelde blokkades gaan aanpakken. Het mooie is dat ik de antwoorden op al mijn vragen in mijzelf kan vinden. Katinka biedt mij de tools om deze boven water te krijgen. Geen hokus pokus, maar helder, transparant en op ‘mijn maat’ gemaakt. Na elke sessie voel ik me een energieker mens.”

Bart (49)

“Na mijn coachsessie met Katinka voelde ik mij vrijwel meteen een stuk rustiger en overtuigder dat mijn staat niet permanent was. Dit gaf mij vertrouwen en inzicht dat ik zelf in combinatie met hulp de belemmerende en negatieve gedachten kon omdraaien in een vitaler vooruitzicht. Waarvan akte.”